No module Published on Offcanvas position

Reutilització de llibres

Sabeu que el llibres a la nostra escola... duren 4 anys!

En què consisteix el programa?

Es tracta d'aprofitar al màxim els llibres de text que usen els alumnes i reaprofitar-los al llarg de diversos cursos. 

El programa de reutilització de llibres va sorgir de l’empenta i del compromís d’alguns pares per millorar la sostenibilitat de la nostra escola, amb notable èxit. Per una banda, hem augmentat la consciència ecològica i social dels nostres fills i filles i, per l'altra, l’efecte de l’engegada del projecte ha generat un important estalvi econòmic per cada família adherida al programa.

Com ho fem?

Les famílies que es volen adherir al programa de reutilització de llibres paguen una petita quota de manteniment per cada llibre que se’ls cedeix; això fa que el sistema pugui mantenir-se i anar creixent any a any. No els tenen en propietat, només els usen i quan acaba el curs els tornen en el millor estat possible perquè un altre alumne el pugui fer servir. És un programa totalment voluntari.

En acabar el curs escolar, els pares participen en el manteniment dels llibres de text : s'encarreguen de recollir-los, revisar-los i valorar el seu estat, preparar els lots pel curs següent i deixar-los a les aules a punt per la tornada a l'escola.  

Participa!

El manteniment dels llibres és una feina feixuga que es concentra sobretot en els mesos de juny i juliol. Per això és necessària la participació de tots els pares en les fases del procès de reutilització.

Com més siguem, millor ho farem!